Home Jong en Vrij Israëlreis Jesus, Your Prince of Peace met pastor Arnaud Jochem

Jong en Vrij Israëlreis Jesus, Your Prince of Peace met pastor Arnaud Jochem | Leer Jezus, jouw Prins of Peace (nog) beter kennen!

Aantal dagen: 8

Datum: 22 februari - 1 maart 2019

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Wacht niet langer met aanmelden! Er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Tijdens deze 8-daagse reis ontdek je Israël op verschillende manieren. We reizen per luxe touringcar door Israël en overnachten in prachtige hotels in Galilea en Jeruzalem waar je kennis maakt met de veelkleurige Israëlische keuken! De lente is uitermate geschikt om te wandelen. Dat gaan we ook doen! Wandelen op die plekken waar Jezus Zijn discipelen heeft onderwezen. Waar Jezus het hart van Zijn Vader aan hen bekend maakte en hen voorbereidde op de nieuwe weg van Gods genade! In Israël word je geraakt door kleurrijke valleien, de droogte van de woestijn, de glooiende heuvels van Judea en machtige vergezichten op de Golan Hoogten. Cultuur en geschiedenis brengen je terug naar Gods trouw aan Zijn volk. Israël is het land dat God maakte om Zijn Zoon Jezus, Prins van Vrede, te tonen aan deze wereld… en dat kan jij meemaken…
 

Ga samen met gemeenteleden uit andere Jong en Vrij locaties mee op reis door Israël! We beginnen in Galilea waar Jezus zijn bediening van Liefde begon. Vervolgens reizen we naar het zuiden. Vanuit de Jordaanvallei, de doopplaats van Jezus en de woestijn van Judea, trekken we op naar de heilige Stad, Jeruzalem, stad van Goud. Daar volgen we Jezus’ lijden, de plaatsten waar Zijn bloed jou vrijkocht van elk tekort. Je ontdekt hoe Abba Vader jou Zijn vrede heeft gegeven door het volbrachte werk van Zijn Zoon, de Messias! Tenslotte reizen we richting Tel Aviv en staan we stil bij de oprichting van de staat Israël in1948.

Kernwoorden voor deze reis zijn: Verfrissing, levensveranderend, (op-)nieuw, vrede, Jezus, heerlijk eten, plezier, wandeling, David’s hart, vriendschap, ontspanning, Geloof, Hoop en Liefde. 

Wat andere zeggen over deze reis:
“Om in Israël te zijn is bijna niet te omschrijven. Dit moet je beleven. Je ziet, hoort, proeft en voelt het niet alleen met je zintuigen maar bovenal met je hart. Het ging mij twee keer op rij alle verwachtingen te boven. Verhalen uit de bijbel worden voelbaar en zichtbaar in je hart.”

 

Programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we vanaf Eindhoven Airport naar Ben Gurion Airport en komen net na de middag aan. Met een comfortabele bus reizen we direct door naar Galilea. ’s Avonds na een heerlijk diner hebben we onze start meeting.

Dag 2

De lente is uitermate geschikt om te wandelen. Dat gaan vandaag ook doen! Wandelen op die plekken waar Jezus Zijn discipelen heeft onderwezen. Waar Jezus het hart van Zijn Vader aan hen bekend maakte en hen voorbereidde op de nieuwe weg van Gods genade! We beginnen in de buurt van kibbutz Lavi en lopen richting de Horns of Hittin. We trekken verder naar Mount Arbel waar we gaan picknicken. Op de Arbel heb je ook een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea. De bus brengt ons vervolgens naar Capernaüm. Hier woonde Jezus enige tijd en deed Hij vele wonderen. We zoeken een plek vlakbij het meer. We sluiten de dag af met een boottocht op het meer en genieten onderweg!

Dag 3

We rijden vandaag eerst naar de berg van de Zaligsprekingen, Mount Beatitudes, en lopen door de velden naar beneden in de richting van St. Peters Primacy, de plek waar Petrus in ere werd hersteld. Onderweg staan we stil bij de woorden, die Jezus sprak over "Maak je geen zorgen over de dag van morgen, maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid!" We rijden door naar de Banias waterval en wandelen naar Ceasarea Filippi. Na de lunch komen we bij de plek waar Jezus aan zijn discipelen vroeg: “Maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?” Petrus antwoordde daarop: “Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God!” Wat zou jij zeggen? Voordat we naar ons hotel terug rijden bezoeken we de Golan Hoogten. Vanaf Mount Bental heb je goed uitzicht op Syrië. Wat Nederlanders kunnen waarderen en wat ze ook gezellig vinden: Op Mount Bental kun je koffie drinken bij restaurant en coffeeshop Coffee Anan. ‘s Avonds wacht in ons hotel een heerlijk diner!

Dag 4

We verlaten Galilea en gaan op weg naar Jeruzalem. We rijden door de Jordaan Vallei en komen zo bij de doopplaats van Jezus. Hier klonk, nadat Jezus was gedoopt , een stem uit de Hemel, die zei: “Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in wie Ik Mijn welbehagen heb!” Als we verder rijden komen we bij Kalia Beach en gaan we “zwemmen” en genieten in de Dode Zee en lunchen hier in het restaurant met uitzicht op de Zee en aan de overkant op Jordanïe. Wel eens in de woestijn geweest? Het is er meestal heel erg heet. Een cap komt dan goed te pas! En een zonnebril! Kun je het je voorstellen, dat Jezus daar 40 dagen en nachten doorbracht? En Hij werd ook nog eens verzocht door het rijk der duisternis. Jezus sprak hier de woorden: “Een mens zal niet leven van brood alleen, maar van alle woord, dat uitgaat uit Gods mond!” Voordat we vanuit de Jordaan Vallei, die ruim 400 m onder zeeniveau ligt , optrekken naar Jeruzalem, nemen we een kijkje bij Wadi Quelt midden in de woestijn van Judea. Op weg naar ons hotel maken we eerst nog een stop bij Mount Scopus en zien de Oude Stad van Jeruzalem. We heffen samen de beker van het Nieuwe Verbond op, breken het brood en spreken de zegen uit over Jeruzalem, het volk Israël en over elkaar en onze geliefden.

Dag 5

Op de Olijfberg heb je een geweldig uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. Wie zou hebben gedacht, dat na de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, niet veel later alles anders zou worden voor Hem? We lopen van de Olijfberg naar beneden naar Getsemane en brengen daar enige tijd door. We staan stil bij Jezus’ woorden : "Doch niet gelijk Ik wil, maar gelijk Gij wilt!" Kun je het je voorstellen, dat de druk zo groot wordt, dat je bloeddruppels zweet? Dat gebeurde bij Jezus! We lopen naar de bus, die ons naar St. Peter in Gallincantu brengt. Na Zijn gevangenname in de Hof van Getsemane werd Jezus naar deze plek gebracht, het huis van de Hogepriester Kajafas. Hier werd Hij ondervraagd en wat zeer pijnlijk was door Petrus verraden. Jezus werd er in een diepe put gegooid en bracht er de nacht door in grote eenzaamheid wetende wat Hem te wachten stond. De rest van deze dag mag jezelf in vullen. Een hele middag vrij! Bijvoorbeeld inkopen doen in de Oude Stad, ergens zelf gaan lunchen of op een terrasje genieten van een drankje en het uitzicht.

Dag 6

Vandaag leren we meer over het nieuwe hart dat we hebben ontvangen. We gaan eerst naar Tel Azeka. Vanaf deze berg zien we het strijdtoneel waar de strijd tussen Goliath en David plaatsvond en door David gewonnen werd. Via de Elah Valley rijden we naar Bethlehem, de stad van David én de stad waar Jezus werd geboren. We lunchen hier en gaan ’s middag naar Jeruzalem, de stad onder Gods hand. We lopen door de Schaapspoort de Oude Stad binnen en gaan naar Bethesda. Hier genas Jezus een man, die 38 jaar ziek was. Dichtbij is de plek, die Lithostrotos wordt genoemd en waar Jezus werd gegeseld, voordat Hij uiteindelijk gekruisigd werd. We zijn diep onder de indruk van de verschrikkingen, die Jezus moet hebben doorgemaakt! Wat een pijn heeft Hij moeten lijden! We sluiten de dag af met de Graftuin. We zien vanuit de tuin Golgotha en staan stil bij grootste overwinning die ooit heeft plaatsgevonden, de Opstanding van Jezus uit de dood! Ook ontdekken we een betekenisvolle lijn tussen Goliath en Golgotha en parallel tussen Jezus geboorte in een grot en zijn begrafenis in een andere grot.

Dag 7

Het is heel leuk om over de muren rondom de Oude Stad van Jeruzalem te lopen. Dat gaan we doen! We starten bij de Jaffa Poort en lopen naar de Zuidelijke Tempeltrappen. Hier werden naar alle waarschijnlijkheid na de uitstorting van de Heilige Geest zo’n 3000 gelovigen gedoopt. We zien de aanwezige ruïnes van de mikveh, die gebruikt werden om je voor het bezoek aan de tempel met water te kunnen reinigen. Eigenlijk staan we hier op de berg Moria, de plek waar Abraham zij zoon moest offeren aan God. Maar onze God wil geen mensenoffers en zorgde voor een eigen offer, dat Abraham kon offeren. Onze Hemelse Abba offerde evenwel duizenden jaren later wel Zijn eigen Zoom, om ons nieuw leven te schenken en de vloek van de zondeval teniet te doen.

Dag 8

Alweer de laatste dag van onze geweldige reis! We vliegen 's middags weer terug naar huis, maar gaan eerst nog het Ayalon Institute bezoeken. Hier werd munitie gemaakt om te gebruiken bij de Onafhankelijkheidsoorlog. In 1948 werd de staat Israël uitgeroepen.

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1449,= p.p.

Inbegrepen:

heen- en terugvlucht, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslag, rondreis per comfortabele bus met airco, hotelovernachtingen (op basis van 2-persoonskamer met ontbijt/diner), 6 lunches, excursies en bijbehorende entrees, boottocht Meer van Galilea, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding, infomeeting, programmaboekje

Niet inbegrepen:

Flesjes water in de bus ( ± € 30,-- p.p. afhankelijk per reis), fooien gids, chauffeur en hotel ( ± € 60,-- p.p. afhankelijk per reis), overige lunches (dag van heen- en terugreis), drankjes bij de maaltijden en aan de bar e.d., verzekeringen (reisverzekering verplicht!) en toeslag eenpersoonskamer!

Boek deze reis

De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt: € 395,=

Boek deze reis