Home Jong en Vrij Israëlreis ,,You Are My Beloved!

Jong en Vrij Israëlreis ,,You Are My Beloved! | Jij bent geliefd door Jezus!

Aantal dagen: 8

Datum: 30 oktober - 6 november 2019

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Ervaar samen in Israël op unieke wijze, dat Jezus Gods Geliefde Zoon is! En dat ook jij door Jezus geliefd bent! En wat dat voor jou dagelijks betekent!

Per luxe touringcar reis je 8-dagen door dit bijzondere land en verblijf je in prima hotels in Tel Aviv, Galilea, bij de Dode Zee en Jeruzalem. Reisleider voor deze reis is Steven van Kranenburg, pastor van Jong en Vrij Rotterdam.

De bijbel gaat voor je ogen open en meer dan ooit voor je leven! Israël, in korte tijd uitgegroeid tot een hypermoderne samenleving en het land dat God maakte om de wereld te tonen wie Hij is. Toen en nu! Israël, land met woestijnen, bergen, dalen, kleurrijke gebieden en met een rijke geschiedenis en cultuur. Israël, land waar water onmisbaar is en tot de verbeelding spreekt. Land met de Dode Zee, de Rode Zee, de Middellandse Zee en het Meer van Galilea. Een land om geliefd te worden!

 
Kernwoorden voor deze reis zijn: samen, geliefd, geborgen, vriendschap, relatie, ontvangen, geven, openbaring, doorbraak, leven, Jezus, worship, plezier, heerlijk eten, ontdekken, ontspanning en liefde.

Wat andere zeggen over deze reis:

“Het is nauwelijks te beschrijven wat er in Getsemane met me gebeurde. Mijn levenslange angst is weg!”

“Ik heb echt een stuk blijvende vrijheid ervaren nadat ik terug was uit Israël.”

Programma

Dag 1

Ons avontuur in Israël begint! Vroeg in de morgen vertrekken we vanaf Eindhoven Airport. Na aankomst maken we kennis met onze Israëlische gids en rijden we met de bus naar Tel Aviv en bezoeken Adonai Roi, de gemeente van pastor Avi Mizrachi. ’s Avonds is er gelegenheid om een wandeling langs het strand te maken.

Dag 2

In Nazareth, waar Jezus Zijn jeugd doorbracht, las Hij in de synagoge voor uit Jesaja 61: 1 - 2 : ”De Geest van de Heer is op Mij” en “Hij heeft Mij gezonden om aan armen het Evangelie te verkondigen”. Die woorden werden Hem bijna fataal. De aanwezigen werden zo kwaad, dat ze Hem de synagoge uitsleurden om Hem te kunnen stenigen en van Mount Precipice af te gooien. Na een bezoek aan Nazareth rijden we verder naar Mount Arbel met prachtig uitzicht over het Meer van Galilea. Vanaf hier zien we het gebied waar Jezus Zijn discipelen riep en de meeste wonderen deed. Het is ook een mooie plek om met elkaar te picknicken. Na het afdalen van de berg is het geweldig om met elkaar een boottocht op het Meer te maken en de dag af te sluiten.

Dag 3

’s Morgens rijden we naar Kfar Nahum, waar Jezus enige tijd woonde en er vele mensen genas, zoals het dochtertje van Jaïrus en een man, die door zijn vrienden voor de voeten van Jezus werd gebracht. Daarna rijden we door naar de Banias waterval en maken vanaf daar een wandeling naar Ceasarea Filippi. Hier zei Petrus tegen Jezus: “Gij zijt De Christus, de Zoon van de levende God!” Na de lunch rijden we over Golan Hoogten naar het Jordan River Park. Onderweg zien we de berg Hermon en komen langs een uitkijkplaats met zicht op Syrië. We sluiten de dag af met kayakken op de Jordaan.

Dag 4

Moshav en dadelplantage Tamar Bakfar mag je niet missen! Hier worden diverse streekproducten verkocht. Daarna rijden we richting het zuiden en komen bij de doopplaats van Jezus. Na de lunch in Jericho rijden we langs de Dode Zee en gaan op weg naar Ein Gedi, bekend om het verhaal van David, die zich hier voor koning Saul verborg. We gaan ook “zwemmen” in de Dode Zee.

Dag 5

We vertrekken op tijd zodat we ook op tijd bij Masada zijn. Hier had Herodus één van zijn paleizen. Later woonden de Zeloten er, die tegen de Romeinen in opstand kwamen. Omdat ze zich niet wilden overgeven aan de Romeinen, pleegden ze collectief zelfmoord. We rijden door naar Wadi Quelt (verzoeking Jezus in de woestijn) en gaan lunchen in Bethlehem. Vanzelfsprekend zien we de Herdersvelden. We sluiten de dag af met een blik op de Oude Stad van Jeruzalem vanaf de Scopusberg.

Dag 6

Vanaf De Olijfberg hebben we een nog mooier uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We lopen naar benden en komen bij Gethsemanee waar we stilstaan bij het lijden van Jezus. Vandaar steken we de weg over en gaan door de Leeuwenpoort de Oude Stad binnen en komen bij Bethesda en de Lithostrotos, waar Jezus werd gegeseld en het koningsspel met Hem werd gespeeld. Als we verder lopen komen we bij de Klaagmuur. ‘s Middags is iedereen vrij om op eigen gelegenheid de Oude Stad te bezoeken.

Dag 7

We starten de dag met de Graftuin, de plek van Jezus opstanding en vieren samen het Avondmaal. Via de Oude Stad lopen we naar de Zuidelijke Tempeltrappen en staan daar stil bij het verhaal van Abraham en zijn zoon Izaäk. We steken vervolgens de weg over naar de City of David met de Hizkia Watertunnel. Na de lunch maken we de Emmaüs-wandeling en sluiten daarmee onze reis af.

Dag 8

We vliegen vandaag weer naar huis en genieten na van een geweldige rondreis door Het Beloofde Land. Eenmaal thuis ontdek je pas goed wat je allemaal hebt gezien en beleefd.

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1395,= p.p.

Inbegrepen:

Heen- en terugvlucht met Transavia vanaf Eindhoven Airport, luchthavenbelastingen/brandstoftoeslag, 10 kg handbagage, rondreis per comfortabele bus met airco, hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamer met ontbijt/diner), 5 lunches, excursies en bijbehorende entreegelden, boottocht Meer van Galilea, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding Jong en Vrij, infomeeting, programmaboekje

Niet inbegrepen:

Flesjes water in de bus ( ± € 30,-- p.p.), liefdegaven voor gids, chauffeur en hotelpersoneel (± € 60,-- p.p.), overige lunches (dag van heen- en terugreis en op vrije middag), drankjes bij de maaltijden en aan de bar e.d., verzekeringen (reisverzekering verplicht!), extra ruimbagage (kan tegen kostprijs bijgeboekt worden), toeslag eenpersoonskamer, eventuele kosten paspoort/visum!

Boek deze reis

Bezoekers van Jong en Vrij Rotterdam, hebben voorrang bij de aanmelding. Andere belangstellenden wordt verzocht een mailtje te sturen naar info@mozaiektravel.nl . Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst. We nemen daarna contact op, om aan te geven of er nog plaats is. Na aanmelding en aanbetaling van 500 Euro p.p. ontvang je een boekingsbevestiging. Daarna ontvang je een mailtje met overige informatie en de factuur. Let op! - Deelnemers, die zich individueel aanmelden, worden indien mogelijk, op de kamer ingedeeld bij iemand van het zelfde geslacht. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, geldt een toeslag voor een eenpersoonskamer. Wij raden aan, dat deelnemers zich bij voorkeur samen opgeven. - Voor deelnemers die bij de aanmelding zelf kenbaar hebben gemaakt, dat zij een eenpersoonskamer willen boeken, geldt deze toeslag ook. - Ruimbagage kan tegen kostprijs bijgeboekt worden! Stuur ons een mailtje met dit verzoek.

Boek deze reis