Home Jong & Vrij Israëlreis Jezus, De Goede Herder! met pastor Jaap de Schipper

Jong & Vrij Israëlreis Jezus, De Goede Herder! met pastor Jaap de Schipper | Jezus, Zoon van David, ook jouw Goede Herder!

Aantal dagen: 9

Datum: 1 april - 9 april 2019

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Let op! Reis is alleen nog te boeken op aanvraag! Stuur ons een mailtje met het verzoek of je nog mee kan!  

Per luxe touringcar reis je 9-dagen door Israël en verblijf je in uitstekende hotels in Galilea, Jeruzalem en Tel Aviv. Reisleider voor deze reis is Jaap de Schipper, pastor van Jong en Vrij Hellevoetsluis.

De bijbel gaat voor je ogen open en gaat meer dan ooit voor je leven! Temidden van een prachtig land met woestijnen en bloeiende gebieden,van bergen en dalen en met het Meer van Galilea en de Dode Zee. Israël, land met een oude cultuur en een rijke geschiedenis, dat is uitgegroeid tot een hypermoderne samenleving. Israël, het land dat God maakte om de wereld Zijn grootheid te tonen. Toen en nu!


Samen met andere gemeenteleden ga je wandelen in de voetsporen van koning David en vooral ook in de voetsporen van koning Jezus, dé Zoon van David. Je zult merken, dat Jezus leeft en jouw Goede Herder is…

Kernwoorden voor deze reis zijn: Openbaring, levensveranderend, doorbraak, Jezus, megaveel lol, heerlijk eten, ontdekken, David, vriendschap, verfrissing, ontspanning, liefde.

Wat anderen zeggen over deze reis:

“Het is nauwelijks te beschrijven wat er in Getsemane met me gebeurde. Mijn levenslange angst is weg!”

“Ik heb echt een stuk blijvende vrijheid ervaren nadat ik terug was uit Israël.”

Let op! Deze reis is alleen nog te boeken op aanvraag!Stuur een mailtje en vraag of je nog mee kan.

Programma

Dag 1

We vertrekken vanaf Eindhoven Airport naar Ben Gurion Airport Tel Aviv. Na aankomst is reizen we per comfortabele bus naar ons hotel in Galilea. Na het diner hebben we onze startmeeting. Welkom in Israël!

Dag 2

We starten vandaag met Mount Arbel met een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea. We dalen samen van deze steile berg af. We rijden door naar de berg van de Zaligsprekingen, Mount Beatitudes, en lopen door de velden naar beneden in de richting van St. Peters Primacy, de plek waar Petrus in ere werd hersteld. Onderweg staan we stil bij de woorden, die Jezus sprak over "Maak je geen zorgen over de dag van morgen, maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn Gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden!" Na de lunch gaan we naar Capernaüm waar Jezus enige tijd woonde en vele wonderen deed. We sluiten de dag af met een boottocht op het Meer. In het hotel wacht ons weer een heerlijk diner. 's Avonds is er tijd om gezellig wat te drinken.

Dag 3

We verlaten Galilea en rijden door de Jordaanvallei naar het zuiden en komen langs Jericho. We stoppen bij Kalia Beach waar we gaan "zwemmen" in de Dode Zee, een super leuke ervaring! Na de lunch rijden we door naar Ein Gedi, een bijzonder mooi en ook ruig natuurgebied waar David zich schuil hield voor koning Saul. Later zou David hem als koning opvolgen. We rijden terug en gaan op weg naar Jeruzalem. Onderweg komen we bij Wadi Quelt en staan stil bij Jezus' verzoeking in de woestijn van Judea. Bij binnenkomst in Jeruzalem stoppen we bij Mount Scopus. We heffen daar de beker van het verbond, breken het brood en zegenen elkaar en bidden voor de vrede van Jeruzalem. In ons hotel kunnen we nagenieten van de dag tijdens een heerlijk diner en daarna een vrije avond.

Dag 4

David was in zijn jonge leven schaapsherder in Bethlehem. Zijn leven veranderde compleet toen hij Goliath, de Filistijnse geweldenaar, op wonderlijke wijze versloeg. Bij Tel Azeka hebben we prachtig uitzicht op het slagveld waar dit zich afspeelde. Als schaapsherder had David nooit gedacht, dat hij eens koning van Israël zou worden, maar God had een ander plan met zijn leven! Via de Elah Valley gaan we naar Bethlehem, de stad van koning David en de stad waar koning Jezus geboren werd. We lunchen hier en nemen natuurlijk een kijkje bij de Herdersvelden. We verlaten Bethlehem en gaan Jeruzalem weer in en komen bij de City of David in Jeruzalem. We sluiten de dag af met een spannende en avontuurlijke wandeling door de Hizkia Tunnel.

Dag 5

Als held en met grote verwachtingen werd Jezus op de Olijfberg binnengehaald in Jeruzalem: "Gezegend Hij, die komt in de Naam des Heren". Wie zou hebben gedacht dat niet veel later alles anders zou worden? Vanaf de berg heb je een geweldig uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. In Getsemane staan we stil bij Jezus woorden : "Niet wat Ik wil, maar wat Gij wilt!" Kun je het je voorstellen, dat de druk zo groot wordt, dat je bloeddruppels zweet? Dat gebeurde hier bij Jezus! We gaan door de Schaapspoort de Oude Stad binnen en komen bij Bethesda, waar Jezus een man genas, die 38 jaar ziek was geweest. Vlakbij is de plek, die Lithostrotos wordt genoemd en waar het koningsspel met Jezus werd gespeeld. Na de lunch lopen we door de Oude Stad naar St. Peter in Gallincantu. Van Getsemane werd Jezus hier naar toe gebracht, het huis van de Hogepriester Kajafas, en ondervraagd. Het is ook de plek waar Hij door Petrus werd verraden. Jezus bracht er in een diepe put en in grote eenzaamheid de nacht door, wetende wat Hem te wachten stond. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Klaagmuur, vlak voor het begin van de Shabbat.

Dag 6

Stonden we eerst stil bij de Jezus' geboorte en volgden we daarna Zijn Lijdensweg, vandaag gedenken we de de Opstanding! We bezoeken de Graftuin met ook zicht op de heuvel Golgotha. Op de deur van het graf staat: Hij is hier niet, want Hij is opgestaan! Een leeg graf! We gaan daarna via de Damascus Gate dwars door de Oude Stad richting de Zuidelijke Tempeltrappen en horen waarom de Tempel op de Tempelberg heeft gestaan. Op deze bijzondere dag, de rustdag, de Shabbat gaan we lunchen in Abu Gosh en maken als afsluiting de Emmaüswandeling.

Dag 7

Vandaag een dag, die je zelf mag invullen. We raden je aan op eigen gelegenheid naar Yad Vashem te gaan of naar het Israël Museum. Of een combinatie van beide. Yad Vashem is het Joodse Holocaust Museum. In woord, beeld en geluid worden hier de verschrikkingen in beeld gebracht, die de Joden in de Tweede Wereld Oorlog hebben ondergaan. In het Israël Museum zie een maquette van Jeruzalem in Jezus tijd en tevens vind je er ook een tentoonstelling van de Dode Zeerollen, die bij Qumran zijn gevonden. Je kunt natuurlijk ook opnieuw naar de Oude Stad gaan om inkopen te doen of naar het moderne winkelcentrum Mamilla tegenover de Jaffa Gate.

Dag 8

Vandaag gaan we naar Tel Aviv, waar we ook zullen overnachten. We bezoeken het Ayalon Institute waar munitie werd gemaakt voor de Onafhankelijkheidsoorlog. In 1948 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen en werd de staat Israël een feit. We gaan ook naar de Prayer Tower, die deel uit maakt van de gemeente Adonai Roi van pastor Avi Mizrachi, om te bidden voor Tel Aviv en heel Israël. De bus brengt ons vervolgens naar de oude stad Joppe voor de lunch en een bezoek aan het huis van Simon de Leerlooier. Petrus verbleef enige tijd bij hem en kreeg een bijzonder visioen te zien waardoor hij begreep, dat het Evangelie ook voor niet-Joden was.

Dag 9

Onze reis door Israël zit er bijna op. Vanavond vliegen we terug naar Eindhoven. Er is nog tijd om een dag in Tel Aviv door te brengen. Je kunt wat later opstaan en ontbijten. Misschien een dagje gaan relaxen op het strand of gaan winkelen, lunchen en een terrasje pikken bij Sarona, een zeer bekend winkelcentrum in Tel Aviv. Maak je keuze! Pas 's avonds laat komen we in Nederland aan en kunnen terugkijken op een geweldige reis!

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1695,= p.p.

Inbegrepen:

heen- en terugvlucht, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslag, rondreis per comfortabele bus met airco, hotelovernachtingen (op basis van 2-persoonskamer met ontbijt/diner), 6 lunches, excursies en bijbehorende entrees, boottocht Meer van Galilea, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding, infomeeting, programmaboekje

Niet inbegrepen:

Flesjes water in de bus ( ± € 30,-- p.p. afhankelijk per reis), fooien gids, chauffeur en hotel ( ± € 60,-- p.p. afhankelijk per reis), overige lunches (dag van heen- en terugreis en op vrije dag), drankjes bij de maaltijden en aan de bar e.d., verzekeringen (reisverzekering verplicht!) en toeslag eenpersoonskamer (€ 395,=)

Boek deze reis

Let op! Deze reis is alleen nog te boeken op aanvraag! Stuur een mailtje en vraag of je nog mee kan.. De toeslag voor een éénpersoonskamer bedraagt: € 395,=

Boek deze reis