Home Doorbrekers Israëlreis Friends forever! met Peter & Ilona Paauwe

Doorbrekers Israëlreis Friends forever! met Peter & Ilona Paauwe | Jezus noemt mij Zijn vriend, forever!

Aantal dagen: 1

Datum: 1 januari - 1 januari 0001

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Deze reis is niet meer te boeken! Je krijgt een indruk hoe het programma van deze reis er uit zag. 

Ervaar Jezus hart voor jou! Een reis die je leven op bijzondere wijze zal verrijken!

Tijdens deze 8-daagse reis ontdek je Israël op verschillende manieren. We reizen per luxe touringcar door Israël en overnachten aan de kust in Netanya, in Galilea, bij de Dode Zee en in Jeruzalem. We staan op de plekken waar Jezus Zijn discipelen heeft onderwezen. Waar Jezus het hart van Zijn Vader heeft laten zien, de weg van Gods genade! In Israël word je geraakt door kleurrijke valleien, de droogte van de woestijn, de glooiende heuvels van Judea en vergezichten op de Golan Hoogten. Je ontdekt dat God trouw is aan Zijn volk, aan al Zijn kinderen. In dit bijzondere land toonde onze Hemelse Abba, dat Hij voor altijd onze allerbeste Vriend wil zijn. Daarom zond Hij Jezus, Zijn Zoon, die Zijn leven voor ons gaf. 

Ga samen met andere Doorbrekers mee op reis door Israël! We beginnen in Jaffa, oude havenstad aan de kust en bekend van de profeet Jona en van Petrus, één van de discipelen van Jezus. Vervolgens gaan we naar het noorden, naar Galilea. We vervolgen onze reis richting naar het zuiden naar de Dode Zee en Ein Gedi en komen langs de doopplaats van Jezus. Vanuit het zuiden rijden we via de woestijn van Judea naar Jeruzalem. Daar volgen we Jezus’ lijdensweg. Je ontdekt hoe Abba Vader jou Zijn vrede heeft gegeven door het volbrachte werk van Jezus, Zijn Zoon, de Messias! 

Kernwoorden voor deze reis zijn: vriendschap, Jezus, leven veranderend, heerlijk eten, plezier, ontspanning en het onverwachte verwachten! 

Programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we vanaf Amsterdam Schiphol naar Ben Gurion Airport en komen net na de middag aan. Met een comfortabele bus reizen we direct door naar Jaffa, de oude havenstad aan de kust bij Tel Aviv, die in de Bijbel Joppe wordt genoemd. Joppe is bekend van de profeet Jona en Petrus, één van Jezus discipelen aan wie God een bijzonder visioen laat zien, wat zijn leven zou veranderen. Petrus wekte er ook Tabitha, ook bekend als Dorcas, weer tot leven. ’s Avonds overnachten we in Netanyana, maar niet nadat we eerst van een heerlijk diner hebben genoten.

Dag 2

Vandaag zien we de plek waar de Tabernakel heeft gestaan en rijden daarna door naar Nazareth Village voor een bijzondere lunch. We rijden daarna verder richting Galilea. Vanaf de berg Arbel hebben we een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea. We sluiten de dag af met een leuk avontuur, kayakken op de Jordaan!

Dag 3

Na een uitgebreid ontbijt gaan we op weg naar de berg van de Zaligsprekingen, Mount Beatitudes, en lopen door de velden naar beneden in de richting van St. Peters Primacy, de plek waar Petrus in ere werd hersteld. We staan stil bij de woorden, die Jezus sprak: "Maak je geen zorgen over de dag van morgen, maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid!" We rijden door naar de Banias waterval en naar Ceasarea Filippi, de plek waar Jezus aan zijn discipelen vroeg: “Maar gij, wie zegt gij dat Ik ben?” waarop Petrus antwoordde: “Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God!” Via de uitkijkplaats Quneitra aan de grens met Syrië gaan we verder naar Capernaüm en sluiten de dag af met een heerlijke boottocht op het Meer van Galilea! Dat wordt dansen, maar ook even stil worden, om te genieten van de aanwezigheid van Gods Geest.

Dag 4

We verlaten Galilea en gaan op weg naar kibbutz Ein Gedi. We rijden door de Jordaan Vallei en komen zo eerst bij Beit She’an, een oude Romeinse nederzetting en bekend van koning Saul. Daarna komen we bij de doopplaats van Jezus. Daar klonk bij Jezus doop een stem uit de Hemel, die zei: “Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in wie Ik Mijn welbehagen heb!” Als we verder rijden, komen we bij Ein Gedi. We gaan natuurlijk ook “zwemmen” en genieten in de Dode Zee. Kibbutz Ein Gedi staat bekend om haar prachtige bloemen, planten en bijzondere bomen. En wat te denken van het uitzicht op de omringende bergen en Dode Zee. Bij helder weer zie je zelfs het gebied van Moab in Jordanië.

Dag 5

Op weg naar Jeruzalem gaan we eerst kijken bij de watervallen van Ein Gedi in het National Park en bij Qumran, bekend vanwege de vondst van de Dode Zeerollen. We lunchen bij Genesis Land midden in de woestijn van Judea. Bij het binnenrijden van Jeruzalem maken we een stop bij Mount Scopus en zien de Oude Stad van Jeruzalem. We heffen samen de beker van het Nieuwe Verbond, breken het brood en spreken de zegen uit over Jeruzalem, het volk Israël, over elkaar en onze geliefden thuis.

Dag 6

Op de Olijfberg heb je een nog mooier uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. Na de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem vanaf deze berg, zou niet veel later alles anders worden voor Hem. Wie had dat gedacht? We lopen van de Olijfberg naar beneden naar Getsemane en brengen daar enige tijd door. We staan daar stil bij Jezus’ woorden : "Doch niet gelijk Ik wil, maar gelijk Gij wilt!" Hier werd de druk op Jezus zo groot, dat Hij bloeddruppels begon te zweten. We lopen vervolgens door de Leeuwenpoort de Oude Stad van Jeruzalem binnen en gaan naar Bethesda. Over de Via Dolorosa gaan we naar de Klaagmuur. Hier worden vaak Bar Mitswa vieringen gehouden. Van jongens die de leeftijd van 13 jaar hebben bereikt, wordt verwacht, dat zij zich vanaf deze leeftijd aan de Joodse geloofsregels houden. Na de lunch is er tijd om op eigen gelegenheid te gaan shoppen in de Oude Stad. We sluiten de dag af met iets spectaculairs, de City of David met de Hizkia Tunnel!

Dag 7

We starten vandaag met een wandeling over de oude stadsmuren van Jeruzalem en komen zo bij de Zuidelijke Tempeltrappen, die in Jezus' tijd naar de tempel leidden. Hier werden op de Pinksterdag naar alle waarschijnlijkheid 3000 gelovigen gedoopt in water en in de Heilige Geest. Het is ook de plek waar Abraham zijn zoon wilde offeren. Maar God wilde niet, dat hij zijn eigen zoon zou offeren en zorgde zelf voor een offerdier! Vele jaren later offerde onze Hemelse Vader wel Zijn eigen Zoon voor ons! We steken de weg over en lopen naar St. Peter in Gallincantu, waar vroeger het huis van de Hogepriester Kajafas was en waar Petrus ontkende, dat hij een volgeling van Jezus was. We gaan verder en komen bij de Bovenkamer, de zaal van het Laatste Avondmaal. Vandaag gaan we iets later lunchen, maar daarna heb je opnieuw tijd om inkopen te gaan doen of ergens op een terrasje te genieten van een drankje en het uitzicht.

Dag 8

Vandaag is alweer onze laatste dag. Vanavond vliegen we naar huis. Maar we hebben nog een heel programma voor de boeg. We beginnen met de Graftuin, een bijzondere plek midden in Jeruzalem, die ons in gedachten terugbrengt naar de Paasmorgen, de dag van de Opstanding van Jezus uit de dood! We zien vanuit de tuin ook Golgotha, de plek waar Jezus werd gekruisigd. Ook ontdekken we de betekenisvolle samenhang tussen Goliath en Golgotha. In Bethlehem, de stad van David én de stad van Jezus, zien we de herdersvelden en een grot, die lijkt op de grot waar Jezus werd geboren. We ontdekken ook de overeenkomsten tussen de plekken van Jezus geboorte en sterven. In het Tentrestaurant in Bethlehem genieten we van een heerlijke lunch. We sluiten de rondreis af met de Emmaüs wandeling en staan stil bij de woorden: “Was ons hart niet brandende in ons toen Hij ons de Schriften uitlegde?” Daarna gaan we op weg naar Ben Gurion voor onze terugvlucht. Vol bijzondere ervaringen kunnen we na aankomst eenmaal thuis nagenieten van een geweldige rondreis door Israël!

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1595,= p.p.

Inbegrepen:

heen- en terugvlucht, luchthavenbelastingen, brandstoftoeslag, 10 kg handbagage, rondreis per comfortabele bus met airco, hotelovernachtingen (op basis van 2-persoonskamer met ontbijt/diner), 8 lunches, excursies en bijbehorende entrees, boottocht Meer van Galilea, kayakken op de Jordaan, Genesis Land, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding, infomeeting, programmaboekje

Niet inbegrepen:

toeslag ruimbagage, flesjes water in de bus ( ± € 30,-- p.p. per reis), liefdegaven gids, chauffeur en hotel ( ± € 60,-- p.p. per reis), maaltijden/drankjes aan boord vliegreis, drankjes bij de maaltijden en aan de bar e.d., verzekeringen (reisverzekering verplicht!) en toeslag eenpersoonskamer, eventuele kosten paspoort/visum!

Boek deze reis

Doorbrekers heeft de afgelopen jaren diverse reizen naar Israël gemaakt.

Boek deze reis