Home SIMPLY SEE JESUS! ISRAËLRONDREIS

SIMPLY SEE JESUS! ISRAËLRONDREIS | Kijk naar Jezus! Luister naar Hem! Ontvang van Hem!

Aantal dagen: 1

Datum: 30 november - 30 november -0001

Boek deze reis

Reisbeschrijving

 

Ontdek tijdens deze 8-daagse rondreis Israël. We overnachten in prima hotels. Maak kennis met de smaakvolle Israëlische keuken! Kom onder de indruk van kleurrijke valleien, de droogte van de woestijn, de glooiende heuvels van Judea en machtige vergezichten. Laat de cultuur en geschiedenis van dit land je terugbrengen naar Gods trouw, aan Zijn volk, aan de wereld! Ontdek dat Israël het land is, dat God maakte, om Zijn Zoon Jezus de Messias aan deze wereld, aan jou te tonen. Zo'n reis wil je toch meemaken?!

Ga met ons mee op deze reis! Wacht niet met aanmelden voor deze last minute reis! Mozaïek Travel is specialist in Israëlreizen en werkt sinds 2007 samen met SAREL Tours & Conference, de grootste Messiaanse reisorganisatie in Israël! Reisleider: Jan Weerd

Onze rondreis start met een kort bezoek aan de oude havenstad Jaffa, bekend van de profeet Jona en van Petrus, één van Jezus’ discipelen. In de dagen daarna staat er veel op het programma zoals Elon Moreh en Siloh, waar de tabernakel heeft gestaan. We bezoeken de ruïnes van de oude Romeinse havenstad Ceasarea niet ver van Haifa. In Galilea gaan we o.a. naar Nazareth, Kapernaüm, de Banias en Tiberias. Een boottocht op het Meer van Galilea mag natuurlijk niet ontbreken! Dan gaan we richting Jeruzalem via Beit She’an, de doopplaats van Jezus, Jericho en de Dode Zee. We zien Wadi Quelt in de woestijn van Judea en de Shepherds Fields in Bethlehem voordat we in Jeruzalem bij ons hotel aankomen. Daar volgen we Jezus’ lijdensweg naar Golgotha en gedenken Zijn opstanding op de Paasmorgen!

Kernwoorden voor deze reis zijn: Jezus, ontvangen, samen, vriendschap, genieten, heerlijk eten, plezier, ontspanning, bemoediging, versterking.   

 

Programma

Dag 1

We vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol naar Ben Gurion Airport. Na aankomst reizen we direct door naar de oude havenstad Jaffa/Joppe, bekend van de profeet Jona en Petrus, één van Jezus discipelen, die een bijzonder visioen zag. We rijden door naar Ariel, waar we overnachten.

Dag 2

Siloh is de plek waar de Tabernakel 369 jaar heeft gestaan en bekend van de profeet Samuël en zijn moeder Hannah. Na de lunch hebben we een heerlijke vrije middag om te ontspannen. ’s Avonds openen we de Bijbel en sluiten de dag af met de Tabernacle Tour.

Dag 3

Op weg naar Nazareth stoppen we bij de ruïnes van de oude Romeinse havenstad Ceasarea. Dan rijden we door naar Nazareth Village voor een rondleiding en de lunch en rijden vervolgens verder richting Galilea. Vanaf de berg Arbel hebben we een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea. We sluiten het programma af met een boottocht op het meer en een bezoek aan de dadelplantage Tamar Bakfar. ’s Avonds zijn we vrij.

Dag 4

Veel mensen kwamen naar Jezus toe in Kapernaüm, om door Hem aangeraakt te worden voor genezing. Een bijzondere plek om stil te staan bij de wonderengebeurtenissen, die daar plaatsvonden. Op weg er naar toe komen we langs de berg van de Zaligsprekingen, Mount Beatitudes. We rijden door naar de Banias waterval en maken een wandeling naar Ceasarea Filippi, de plek waar Petrus op een vraag van Jezus antwoordde: “Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God!” Na de wandeling gaan we picknicken en rijden dan door naar de Golan Hoogten. We sluiten de dag af met een verassingsactiviteit!

Dag 5

We verlaten Galilea en rijden door de Jordaan Vallei langs Beit She’an, een oude Romeinse nederzetting en komen bij de doopplaats van Jezus. Hier klonk een stem uit de Hemel: “Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in wie Ik Mijn welbehagen heb!” Na de lunch in Jericho gaan we dobberen op de Dode Zee, een bijzondere ervaring. Daarna komen we bij Wadi Quelt, de verzoeking van Jezus in de woestijn. In Bethlehem gaan we kijken bij de Shepherds Fields. Op weg naar het hotel in Jeruzalem stoppen we om te genieten van het uitzicht op de Oude Stad.

Dag 6

We starten op de Olijfberg. Jezus werd hier als held binnengehaald. Wie had gedacht dat alles snel zou veranderen. We lopen naar Gethsemane en overdenken Jezus’ woorden: "Doch niet gelijk Ik wil, maar gelijk Gij wilt!" . We gaan verder door de Leeuwenpoort de Oude Stad binnen en komen bij Bethesda en de Lithostrotos, waar het koningsspel met Jezus werd gespeeld. Over de Via Dolorosa gaan we verder de Oude Stad in. ’s Middags is er tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en te shoppen.

Dag 7

We lopen door de Oude Stad naar de Klaagmuur. Hier vieren regelmatig jongens hun Bar Mitswa. We komen ook langs de Zuidelijke Tempeltrappen, die in Jezus tijd naar de tempel leidden. We steken de weg over en gaan naar St. Peter in Gallincantu. Hier ontkende Petrus tot 3x toe, dat hij een volgeling van Jezus was. We zien vervolgens de Bovenkamer, de zaal van het Laatste Avondmaal. Na de lunch bezoeken we de Graftuin met uitzicht op Golgotha waar Jezus werd gekruisigd.

Dag 8

Vandaag is alweer onze laatste dag. Voordat we vanmiddag naar huis vliegen, kijken we samen terug op de reis en delen we met elkaar wat de woorden van Jezus met ons gedaan hebben. Thuis kunnen we nagenieten. Versterkt in ons geloof door simpel en alleen naar het leven van Jezus te kijken.

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1395,= p.p.

Inbegrepen:

heen- en terugvlucht incl. luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag, hand- en ruimbagage, vervoer tijdens rondreis, 7 hotelovernachtingen (op basis van tweepersoonskamer met ontbijt/diner), 4 lunches, excursies en bijbehorende entrees, boottocht Meer van Galilea, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding, infomeeting, programmaboekje

Niet inbegrepen:

Overige lunches (dag 1, 7, en 8 ), flesjes water ( ± € 30,-- p.p.), liefdegaven (voor gids, chauffeur en restaurant- en hotelpersoneel ± € 60,-- p.p. ), drankjes bij de maaltijden en aan de bar e.d., verzekeringen (reisverzekering verplicht!), toeslag eenpersoonskamer, eventuele kosten paspoort/visum!

Boek deze reis

Mozaïek Travel behoudt het recht voor om het programma te wijzigen. Voor deze reis geldt een minimum aantal van 20 deelnemers. Bij minder aanmeldingen wordt de deelnemers een alternatief programma met aangepaste prijs aangeboden. Na aanmelding en aanbetaling van 500 Euro p.p. ontvang je een boekingsbevestiging. Daarna ontvang je een mailtje met overige informatie en de factuur. Deelnemers, die zich individueel aanmelden, worden indien mogelijk, op de kamer ingedeeld bij iemand van het zelfde geslacht. Als dit niet mogelijk blijkt te zijn geldt een toeslag voor een eenpersoonskamer. Wij raden daarom aan, dat deelnemers zich bij voorkeur samen opgeven.

Boek deze reis