Home Stichting Here I Am – Experience Tour - Jongvolwassenen Reis met Timo en René

Stichting Here I Am – Experience Tour - Jongvolwassenen Reis met Timo en René | Jezus en Gods plan beter leren kennen.

Aantal dagen: 8

Datum: 2 november - 9 november 2019

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Here I Am | Experience Tour

Leer Jezus en Gods plan met de wereld beter kennen door een bezoek aan Israël!

Tijdens deze 8-daagse reis ontdek je Israël op verschillende manieren. We reizen per luxe touringcar door heel Israël en overnachten in: Netanya, Galilea (Migdal), Jeruzalem, bij de Bedoeïnen in de woestijn van Judea en uiteindelijk in Eilat aan de Rode zee. We zullen het hele land Israël doorkruisen en lopen op plekken waar Jezus Zijn discipelen onderwees.

Heb jij altijd al graag het land Israël willen zien en beleven?
Wil je graag meer ontdekken wat de Bijbel zegt over het volk, het land en de beloften aan Israël? En wil je weten wat wij daar als gelovigen in Nederland mee moeten? Dan is dit deze reis echt iets voor jou. 

Dit najaar (2-9 november) willen we een groep van 30 jongvolwassenen (22-35 jaar) uit dagen om te investeren in hun relatie met God. We zijn benieuwd wat God ons tijdens deze ‘Experience’ gaat leren. Hoe leren wij om bereid te zijn mee te bewegen in Zijn plan? 

Naast verdieping in Gods Woord zitten er in deze reis ook veel “fun-activiteiten”. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Caesarea, een prachtige Romeinse haven aan de Middelandse Zee. Ook de Golanhoogten in het Noorden wordt bezocht, waar ons een grote verassing te wachten staat. En net als Jezus en de discipelen zullen we ervaren hoe het is om te varen op het meer van Galilea. Daarnaast zullen we Kapernaüm bezoeken, een plek waar Jezus veel kwam en waarover veel geschreven staat in de Bijbel. Jeruzalem mag in deze Experience natuurlijk niet ontbreken. In de hoofdstad staan Bijbelstudies en veel bijzondere plekken op de planning, je zult in de stad zijn waar Gods reddingsplan is begonnen. In de dagen die daarop volgen trekken we verder naar het zuiden; we gaan dobberen op de Dode Zee, beklimmen Massada, slapen bij Bedoeïenen in de woestijn en zul je ervaren hoe het is om op een kameel te rijden. De laatste dag brengen we door in Eilat waar we nog een heerlijk dagje aan het strand kunnen liggen.

Na deze reis hopen wij dat ook jij volmondig met ons kan zeggen: ‘Here I am’.


Kernwoorden zijn: jongvolwassenen, Bijbelstudie, evangelie, fun-activiteiten, heerlijk eten, gezelligheid, experience, Jezus, vriendschap, Here I am, plezier, ontspanning, community,

Programma

Dag 1

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol Airport (Amsterdam) naar Ben Gurion Airport (Tel Aviv) en komen aan het begin van de avond aan. Met een comfortabele bus reizen we door naar Netanya aan de kust. Na een heerlijke diner in het hotel heeft iedereen de avond vrij om te acclimatiseren.

Dag 2

’s Morgens zullen (Messiaanse) gelovigen uit Israël ons informeren hoe het is om in Israël in Jezus te geloven en welke uitdagingen er voor Messiaanse gelovigen zijn. Daarna bezoeken we de schitterende Romeinse havenstad Caesarea en rijden vervolgens door richting Galilea. We slapen op een fantastische locatie met schitterend uitzicht over het meer van Tiberias/Galilea! ’s Avonds is het tijd voor een Bijbelstudie-avond in ons hotel.

Dag 3

We starten met een boottocht op het Meer van Galilea. Geweldig om op de boot met elkaar God groot te maken en ook om even stil te worden en te genieten van de aanwezigheid van Gods Geest. In de loop van de ochtend bezoeken we Kapernaüm, de plaats waar Jezus veel tijd met zijn leerlingen doorbracht en mensen overal vandaan naar Hem toekwamen om door Hem aangeraakt te worden. Vervolgens rijden we met de bus richting de Golan-hoogten. Op Mt. Bental hebben we schitterend uitzicht op Syrië. Dit is ook een bijzondere plek om met elkaar te bidden voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten. ‘s Middags staat ons een mooie verrassing te wachten! En aan het einde van de middag rijden we terug naar ons hotel voor opnieuw een heerlijk diner en kunnen we 's avonds vanaf ons balkon weer genieten van het uitzicht.

Dag 4

We verlaten Galilea en gaan op weg naar Jeruzalem. We bezoeken de doopplaats van Jezus (Qasr-el-Yahud). Toen Jezus daar gedoopt werd klonk uit de Hemel een stem: “Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in wie Ik Mijn welbehagen heb!” We trekken vervolgens op naar Jeruzalem. Op de Olijfberg hebben we geweldig uitzicht over de Oude Stad. We lopen van de Olijfberg naar beneden naar Gethsemané en brengen daar enige tijd door. Hier werd de druk op Jezus zo groot, dat Hij bloeddruppels begon te zweten. De bus zet ons vervolgens af bij ons hotel in het centrum van Jeruzalem.

Dag 5

We gaan te voet op weg door de Oude Stad van Jeruzalem naar de Stad van David. Hier had hij vroeger zijn paleis. Neem zeker ook je waterschoenen mee, want we gaan er namelijk wandelen door de (natte) tunnel van Hizkia. Na deze geweldige ervaring lopen we de weg naar boven naar het Davidson Centre en de Zuidelijke Tempeltrappen. Hier lopen we over de straat waar Jezus en zijn discipelen ook hebben gelopen. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de Westelijke muur en zien we de hoogtepunten in de Oude Stad. Aan het begin van de avond bezoeken we het supermoderne Friends of Zion museum.

Dag 6

We beginnen de dag in de Graftuin, een bijzondere plek midden in Jeruzalem, die ons in gedachten terugbrengt naar de Paasmorgen, de dag waarop Jezus opstond uit de dood! We zien vanuit de tuin ook Golgotha, de plek waar Jezus werd gekruisigd. We hebben hier ook een Bijbelstudie met elkaar en vieren we ook ‘De maaltijd des Heren’, Het Heilig Avondmaal. Na ons bezoek gaan we richting de woestijn. We komen eerst langs de Dode Zee, de laagste plek van de wereld, waar we gaan dobberen op het zoute water. We rijden dan door naar de berg Massada. Deze beklimmen we te voet, een pittige, maar ook mooie uitdaging! Aan de andere kant van de berg dalen we weer af om midden in de woestijn van Judea op avontuurlijke wijze in tenten bij de Bedoeïenen te overnachten.

Dag 7

Na het ontbijt gaan we een kamelentocht door de woestijn maken. Dat wordt hilarisch! Hierna vertrekken we met de bus naar het uiterste zuiden van Israël. Daar aangekomen hebben we de middag vrij om aan het strand van Eilat te kunnen genieten. Aan het eind van de middag maken we ons gereed om de Shabbat met elkaar te vieren.

Dag 8

Alweer onze laatste dag. Vanmiddag vliegen we naar huis! ’s Morgen vroeg kun je nog een heerlijke wandeling maken langs de Rode Zee. Aan het einde van de ochtend brengt de bus ons naar de luchthaven Ramon niet ver van Eilat. Vandaar vliegen we rechtstreeks terug naar Amsterdam (Schiphol). Eenmaal thuis kunnen we nagenieten van dit onvergetelijke avontuur door Israël!

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1260,= p.p.

Inbegrepen:

Heen- en terugvlucht met Transavia vanaf Amsterdam Schiphol, luchthavenbelastingen/brandstoftoeslag, 10 kg handbagage, 15 kg ruimbagage, rondreis per comfortabele bus met airco, 7 overnachtingen (op basis van tweepersoonskamer met ontbijt/diner), excursies en bijbehorende entreegelden, boottocht Meer van Galilea, verrassings activiteit Galilea, kamelenrit, headsets, Bijbelstudies, Israëlische gids, reisleiding Stichting HERE I AM, voorbereidingsdag, programmaboekje

Niet inbegrepen:

Lunches, toeslag eenpersoonskamer, giften (voor chauffeur, gids, hotel- en restaurantpersoneel en projecten ± € 60,=), flesjes water (te koop in de bus tijdens rondreis), kosten paspoort/visum, reis- en/of annuleringsverzekering (reisverzekering verplicht!), drankjes bij maaltijden (uitgezonderd koffie/thee en softdrinks aangeboden door hotel/restaurant), uitgaven van persoonlijke aard

Boek deze reis

St. HERE I AM organiseert deze reis in samenwerking met Mozaïek Travel. Na aanmelding en aanbetaling van 500 Euro p.p. ontvang je een boekingsbevestiging. Daarna ontvang je een mailtje met overige informatie en de factuur. De reissom dient uiterlijk 21/09/19 volledig te zijn voldaan. Deelnemers, die zich individueel aanmelden, worden indien mogelijk, op de kamer ingedeeld bij iemand van het zelfde geslacht. Als dit niet mogelijk is, geldt een toeslag voor een 1-persoonskamer. Wij raden daarom aan, dat deelnemers zich bij voorkeur samen opgeven. Voor deelnemers die een eenpersoonskamer willen boeken, geldt deze toeslag ook. Je kunt je voor deze reis aanmelden tot en met 23 augustus. Daarna krijgt elke deelnemer bericht of zich voldoende deelnemers hebben aangemeld en de reis door kan gaan. Je ontvangt van de Stichting HERE I AM apart een uitnodiging voor de voorbereidingsdag voor deze reis.

Boek deze reis