Home Van Abraham tot Jezus , Israël rondreis met HANS & ESTHER TIMS van

Van Abraham tot Jezus , Israël rondreis met HANS & ESTHER TIMS van | Celebrate 70 year Israel!

Aantal dagen: 11

Datum: 25 oktober - 4 november 2018

Boek deze reis

Reisbeschrijving

Vier samen met HANS & ESTHER TIMS van "Hij Leeft Ministries" het 70-jarig bestaan van Israël! Meld je nu aan en wees verzekerd van een plaats!                                                                                     

"In u en uw nageslacht zullen alle volken gezegend worden!" God gaf deze belofte aan Abraham en in Jezus werd deze werkelijkheid! Gods plan met Israël en de Gemeente van Christus zal zichtbaar worden voor iedereen! 

In de reis ontdek je de geestelijke lijn van Abraham tot Jezus. En wat dat voor nu betekent! Elke dag nieuwe Bijbelstudies door Hans & Esther, die je zullen opbouwen en bemoedigen!  Je geloof zal worden versterkt!    

Programma

Dag 1

Vandaag vliegen we naar Tel Aviv Ben Gurion Airport. Na aankomst wacht de Israëlische gids ons op en staat de bus klaar, waarmee we de komende dagen door Israël reizen. We overnachten in ons eerste hotel Eshel Hashomron bij Ariël

Dag 2

We starten vandaag met Elon Moreh. God sprak hier tot Abraham dat het land wat hij kon zien voor hem en zijn nageslacht zou zijn. We bezoeken ook Siloh waar de tabernakel 369 jaar heeft gestaan. Drie keer per jaar kwamen de Joden hier om hun belangrijkste feesten te vieren en om offers te brengen.

Dag 3

Vandaag gaan we op weg naar Galilea. Via Caesarea aan de kust, een voormalige Romeinse havenstad , komen we bij Nazareth Village. Het is net alsof je terugkeert naar Jezus tijd. We zien ook de berg waar dorpsbewoners Jezus vanwege godslastering vanaf wilden gooien. Daarna rijden we naar de berg De Arbel met een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea.

Dag 4

Via de Golan Hoogten rijden we naar Mt. Hermon, de plaats van Jezus Verheerlijking. Onderweg stoppen we bij Quneitra met uitzicht op Syrië. Bij de Hermon gaan we met de stoeltjeslift naar boven. Vlakbij is ook de Banias Waterval en Caesarea Filippi. Als we voldoende tijd hebben, maken we hier ook een wandeling.

Dag 5

Bij Magdala tref je een synagoge aan uit Jezus tijd en een prachtige kerk waar niet alleen Jezus discipelen zijn afgebeeld, maar waar ook belangrijke vrouwen uit de Bijbel worden geëerd. Daarna gaan we naar de Berg van Zaligsprekingen en lopen daar via de velden naar beneden. De bus brengt ons vervolgens naar Capernaüm, waar Jezus enige tijd verbleef en vele wonderen deed. We sluiten af met een boottocht op het Meer van Galilea en een bezoek aan Tamar Bakfar, een dadelpantage.

Dag 6

Qasr el Jahud, de doopplaats van Jezus bevindt zich tegenover Jericho en is altijd een indrukwekkende plaats. Hier sprak onze hemelse Abba : "Dit is Mijn geliefde Zoon!" Na de lunch in Jericho rijden we door naar Masada en gaan we met de kabelbaan omhoog. Aan de andere kant dalen we te voet weer af naar beneden. Daar staat de bus weer voor ons klaar en komen we aan bij Kfar Hanokdim voor ons woestijnavontuur.

Dag 7

Natuurlijk wil iedereen ook zelf ervaren hoe het is om op de Dode Zee te dobberen. Nu hiermee starten we vandaag, gevolgd door een bezoek aan Ein Gedi. Bij Wadi Quelt, in de woestijn van Judea, gedenken we de verzoeking van Jezus in de woestijn. In Bethlehem zien we de herdersvelden en staan we in een stal stil bij Jezus geboorte.

Dag 8

Vanaf de Olijfberg heb je goed uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. We lopen naar beneden naar Gethsemanee. Daarna brengt de bus ons naar St. Peter in Gallincantu waar Jezus door Petrus werd verraden.Na de lunch lopen we door de Joodse Wijk en via de Klaagmuur naar de City of David.

Dag 9

Yad Vashem is zeer indrukwekkend en geeft een indringend beeld van de verschrikkingen die de Joden in de Tweede Wereld oorlog hebben meegemaakt. We volgen vandaag ook de Lijdensweg van Jezus. In de Graftuin beleven we samen de opstanding van Jezus uit de dood en vieren het Avondmaal. Later op de middag sluiten we af met de Emmaüs-wandeling.

Dag 10

Vandaag een vrije dag, die iedereen zelf mag invullen.

Dag 11

We nemen afscheid van Israël en vliegen weer terug naar huis waar we nagenieten van alles wat we hebben gezien en beleefd.

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1945,= p.p.

Inbegrepen:

- vliegticket - hotelovernachtingen (half pension) - 6 lunches + 1 lunchbox - rondreis volgens programma - entreegelden - Israëlische gids - reisleider - infomeeting - infoboekje

Niet inbegrepen:

- Toeslag eenpersoonskamer : € 650,= - Overige lunches - Fooien, - Flesjes water - Drankjes bij maaltijden/lunches/aan de bar - Uitgaven van persoonlijke aard

Boek deze reis

Om te voorkomen, dat bij aanmelding een toeslag wordt doorberekend voor een eenpersoonskamer adviseren wij deelnemers zich samen met een kamergenoot/-genote aan te melden.

Boek deze reis