Titel van de reis

Israëlreis met Willem de Vink

Deze reis heeft net voor de lock down in 2020 plaatsgevonden en is dus niet meer te boeken! Het was heel bijzonder, dat de reis door kon gaan! Je krijgt een indruk hoe het programma van deze reis is geweest.

Vanuit Jong en Vrij Amersfoort werd van 6-13 maart 2020 een bijzondere reis naar Israël georganiseerd. Onder leiding van Willem en Marian de Vink reist een groep senioren (50+) door het Beloofde Land.

Daar genoten ze van Gods woorden en van Zijn aanwezigheid in Samaria en Galilea, bij de Dode Zee en in de woestijn van Judea en… in Jeruzalem. Een unieke reis, voor een unieke doelgroep.

Jong en Wijs is een groep senioren (50+) uit Redemption Church  Amersfoort, die elkaar regelmatig ontmoet om de Bijbel te openen en elkaars geloof te versterken. In deze groep is altijd ruimte voor gasten. En dat gold ook voor deze reis.

Investering: € 1899 p.p
Aantal dagen: 8
Datum: 01 januari – 01 januari 0001

Programma

Dag 1

Na een rechtstreekse vlucht komen we aan op Ben Gurion Airport. De Israëlische gids wacht ons op. De bus brengt ons naar ons eerste hotel. ’s Middag is er even tijd om te relaxen. Na het diner zien we een model van de Tabernakel en krijgen uitleg.

Dag 2

Vandaag rijden we eerst naar Elon Moreh, waar Abraham van God de belofte kreeg, dat het land Israël voor hem en zijn nageslacht zou zijn. We zien vanaf deze plek ook de Berg van de Zegen, de berg Gerizim. Daarna rijden we naar Sichem met de Jacob’s bron, de bron waar Jezus de Samaritaanse vrouw ontmoette. In Nazareth bezoeken we het openluchtmuseum Nazareth Village en de Berg van de Afgrond, Mount Precipice. We overnachten in Galilea in een hotel met uitzicht op het Meer van Galilea.

Dag 3

We maken een boottocht op het Meer van Galilea en rijden daarna door naar de berg Arbel met uitzicht op het Meer van Galilea en één van de plekken waar Jezus brood vermenigvuldigde. Vervolgens bezoeken we de Banias waterval en Ceasarea Filippi, de plek waar Petrus tegen Jezus zei: Gij zijt de Christus! Na de lunch bezoeken we het UN uitkijkpunt op de Golan Hoogten en sluiten de dag af met Tamar Bakfar, een moshav waar we dadels, wijn, olijfolie en andere streekproducten kunnen kopen.

Dag 4

We verlaten Galilea en gaan op weg naar de doopplaats van Jezus. Na de lunch in Jericho rijden we door naar de berg Masada, waar koning Herodes een paleis had. Masada is vooral bekend vanwege het verzet van de Joden tegen de Romeinen. We gaan met de kabelbaan omhoog en lopen aan de andere kant naar beneden waar de bus ons opwacht en om ons naar de beeldententoonstelling “Fontein van de Tranen” in Arad te brengen. We overnachten in een hotel direct aan de Dode Zee.

Dag 5

We gaan dobberen op de Dode Zee, een bijzonder leuke ervaring. Daarna gaan we op weg naar Jeruzalem en komen langs Wadi Quelt, waar Jezus in de woestijn van Judea werd verzocht. We lunchen bij Genesis Land en komen ’s middags aan bij de Olijfberg met een geweldige uitzicht op de Oude Stad van Jeruzalem. Vandaar wandelen we via Dominus Flevit, waar Jezus huilde om Jeruzalem, naar de Hof van Getsemane. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in het centrum van Jeruzalem.

Dag 6

Vandaag volgen we de Lijdensweg van Jezus en Zijn Opstanding. We maken daarvoor een wandeling door de Oude Stad van Jeruzalem. We starten bij Bethesda waar Jezus een man genas, die 38 jaar ziek was. We zien vervolgens de plek waar Romeinse soldaten Jezus “kroonden” met een doornenkroon. We gaan natuurlijk ook een kijkje nemen bij de Klaagmuur en sluiten af met de Graftuin met het lege graf van Jezus.

Dag 7

’s Morgens bezoeken we eerst de gallerie van Marc en Hennie de Klijn en wandelen door naar de Mehane Yehuda Markt waar we ook zullen lunchen. Er is ook tijd om te shoppen. Na de lunch zien we in het Israël Museum hoe Jeruzalem er uit zag in Jezus tijd en sluiten ’s middags het officiële programma af met de Emmaüs wandeling.

Dag 8

Na een indrukwekkende rondreis vliegen we vandaag weer naar huis. We vertrekken in de loop van de ochtend met de bus naar Ben Gurion Airport voor onze terugvlucht. Thuis genieten we na van een heerlijke reis.

Kostenoverzicht

De reissom bedraagt € 1899 p.p.

Inbegrepen:

 • Vluchten met Transavia incl. 10kg handbagage en 15kg ruimbagage
 • 7 hotelovernachtingen (op basis van een kamerbezetting van 2 personen)
 • Ontbijt en diner (inclusief koffie & thee)
 • 6 lunches op locatie
 • Transfers luchthaven - hotel – luchthaven
 • Rondreis in bus met airco volgens programma
 • + bijbehorende entreegelden, infomeeting, programmaboekje, kofferlabels

 

Niet inbegrepen:

 • QToeslag eenpersoonskamer
 • QLunches tijdens heen- en terugvlucht
 • Q€ 25,- voor flesjes water in de bus
 • Q€ 60,- liefdegaven voor gids/chauffeur/hotelpersoneel
 • Qreis- en annuleringsverzekering, paspoort (moet geldig zijn t/m 13/09/20
 • QSpecifieke drankjes bij de maaltijden/aan de bar

Boek deze reis

De reissom geldt bij een kamerbezetting van 2 personen. Bij een kamerbezetting van één persoon berekenen de hotels (helaas) een toeslag. Bij individuele aanmelding, wordt een deelnemer, indien mogelijk, op de kamer ingedeeld bij iemand van het zelfde geslacht. Is dit niet mogelijk dan geldt de toeslag voor een 1- persoonskamer. Wij raden aan, dat deelnemers zich bij voorkeur samen opgeven.

Na aanmelding en aanbetaling van 500 Euro p.p. wordt een boekingsbevestiging gestuurd gevolgd door een mailtje met overige informatie en de factuur. Minimum aantal deelnemers voor deze reis: 20. Bij minder aanmeldingen wordt de deelnemers een alternatief programma met aangepaste prijs aangeboden. Mozaïek Travel behoudt te allen tijde het recht voor om moverende redenen het programma te wijzigen.

Meld je aan voor deze reis

Aanvraag gezinsreis